Belter

Tieroom`s belter er alle vårt eget merkevare Notch, laget med samme ambisjon og oppmerksomhet på detaljer som alle våre produkter. Ekte skinn og semsket skinn laget i Tyrkia, et land med en lang og sterk tradisjon fra skinnindustrien.

Les mer

Belte

Det er lett å tenke at beltets hovedfunksjon er å holde buksene på plass, men det har tjent mange formål historisk. Belter har blitt brukt av begge kjønn, til og fra, så langt tilbake som for 5000 år siden, sannsynligvis lenger. Det er antakelig riktig å anta at beltets funksjon var hovedsaken, men sannsynligvis mer for å ta med ting uten for mye trøbbel enn behovet for å holde buksene oppe. Beltene har hovedsakelig vært en militær- eller håndverksaffære før det 20. århundre, men som med alle ting som blir brukt, vil estetikken før eller senere spille en viss rolle.

Den moderne bruken kom tidlig i det 20. århundre da bukselinningen satt lavere på kroppen, og buksene begynte å ha hempene som trengs for å feste beltet riktig. Før det ble vanlige bukseseler (spenner) vanlig for å holde bukser oppe mot tyngdekraften. I moderne tider finnes det eksempler når funksjonen med å holde bukser opp ser ut til å være uvesentlig, for eksempel når trenden er bukser som sitter halvveis ned på baken, og beltet neppe fyller noe formål. Det er trygt å anta at estetikk er det primære formål. Så det er lett å vanemessig si at beltet er plassert i livet, men sannheten er ikke så enkelt. Beltets posisjon følger motetrender. I 2. halvdel av 1900-tallet var midjen trolig en mer nøyaktig beskrivelse av beltets posisjon enn i senere tid, men den har blitt, og vil trolig igjen bli plassert både høyere og lavere enn det.

Belter

Som nevnt har beltets primære formål i eldre historie vært å ta med forskjellige gjenstander, poser, våpen, penger osv. Men i stor grad har det også hatt et estetisk formål, og det var å fremheve midjen, som trolig var naturlig siden historiske belter ble brukt over frakker, hovedsakelig militære uniformer eller håndverksklær. Det estetiske aspektet i militæret gikk så langt som å stramme belter for å fysisk hjelpe soldatene til en bedre stilling, for å formidle kondisjon og disiplin (en abdominal sammentrekning som, for å være ærlig, må ha vært skadelig for slåssevnene :) Til tross for at hva du kanskje tror har ​​denne forferdelige praksisen faktisk fulgt menneskeheten til moderne dager.

Beltet består av en stropp som går rundt i livet, vanligvis av skinn, tekstil eller syntetisk materiale. Stroppen har en rekke hull for å gjøre lengden tilpassbar til brukerens kroppsstørrelse. Stroppen går rundt buksens midjebånd, gjennom flere hemper som holder beltet på plass, og til slutt blir spent i et hardt materiale, vanligvis metall. Til slutt er beltet festet i beltespissen, den lille stangen festet til spennen, som går inn i hullet og gir beltet ønsket stramhet. Tuppen på beltet har noen ganger et metallstykke som kalles endespissen.