Kravatter

Våre kravatter er alle i 100 % ren silke og er av typen som hovedsakelig brukes til bryllup der brudgommen ønsker den tradisjonelle eller vintage-looken. Å knyte en kravatt selv kan være en vanskelig oppgave, og derfor kommer alle våre ferdigknyttet og festes enkelt ved hjelp av en krok i den justerbare nakkestroppen. Bryllupskravatten vil noen ganger også bli referert til, riktig eller ikke, som formell kravatt, formell Ascot, Ascot-slips, Rouche eller Scrunchy Tie. En bryllupskravatt brukes i de fleste tilfeller sammen med en vest.

Les mer

Elementer 1-23 av 76

Side
per side

Elementer 1-23 av 76

Side
per side
Kravatten må være et av de mest forvirrende tilbehørene innen herreklær! Den moderne britiske "cravat" blir vanligvis referert til som en "ascot" i Amerika, selv om ascot teknisk sett er en kravatt og i Storbritannia alltid brukes med formelle antrekk. Den kan også referere til alle typer halstørklær, og var absolutt 1800-tallets forløper til dagens slips og sløyfer.

En kravatt, også referert til som en "day cravat" i Storbritannia, brukes vanligvis over en skjorte og bæres med sjakett eller formell dress. Den er forskjellig fra et typisk slips ved sin relative tykkelse og mer kompliserte form når den er knyttet.

Kravatten som den er kjent i dag er avledet fra det franske ordet la cravate. Det ordet dateres tilbake til 1660 under Ludvig XIV av Frankrike, da kroatiske leiesoldater ble observert med knuteskjerf rundt halsen, som snart ble mote i Paris. Det forklarer hvorfor ordet er avledet fra det franske ordet for "kroater".

Kravattene våre på Tieroom er alle 100% silke og er et eksklusivt tilbehør som vanligvis brukes til bryllup eller andre spesielle anledninger. Våre kravatter er alle forhåndsbundet med en iøynefallende og fyldig Balthusknute.