Magebelter

Våre magebelter er alle i 100% ren silke og er justerbare slik at lengden kan nå rundt de fleste midjer. Magebelter er belter i stoff som går rett over linningen på buksen din, vanligvis brukt til formelle arrangementer, for eksempel en svart slips-middag, eller av brudgommen i et bryllup. Foruten det klassiske svarte magebeltet har vi dem i flere andre ensfargede utgaver som passer til bryllup. Matchende sløyfe og lommetørklær er tilgjengelig.

Les mer

Elementer 1-24 av 69

Side
per side

Elementer 1-24 av 69

Side
per side
Selv om det vanligvis anses å være av indisk opprinnelse, dateres magebeltet faktisk tilbake til 1600-tallets Persia. Ordet er avledet fra de persiske og hindiske ordene kamarband. Det var militæroffiserer fra den britiske Raj som først populariserte magebelter på 1850-tallet etter å ha sett dem båret av sepoyer (indiske kolonisoldater). Populariteten vokste tidlig på 1900-tallet blant overklassene i New York City med fremkomsten av den amerikanske versjonen av kjole og hvitt, smokingen.

Et magebelte har fordelen av å dekke hele midjen og nedre midriff, og sikrer et penere, strømlinjeformet utseende. En annen fordel er at det er slankende og kan få en herre til å se høyere ut også.

Et magebelte brukes vanligvis som et alternativ til en vest. Det skal alltid brukes med en sløyfe, siden et slips vanligvis strekker seg til midjen uansett. Det skal være av samme eller lignende stoff som sløyfen. Og, hvis det er plissert, bør pliseene bæres oppover eller nedover? Svaret er oppover. Tross alt blir magebeltet i daglig tale referert til som "smulefangere"!