Skjerf

Skjerfet er et fantastisk motetilbehør, både allsidig og stilig. Skjerfet`s varmefunksjon er kanskje det som kommer til tankene først, men skjerfet er så mye mer. Et lammeullskjerf kan skape vakker kontrast til en ytterfrakk like bra som et fint, forseggjort silkeskjerf kan gjøre for en vanlig blazer. Det kan lett se ut som det er hentet fra en catwalk i Milano eller Paris.

Tierooms skjerf er alle fra vårt eget merke Notch, hvor de fleste produseres i Italia med den fineste ull, silke og bomull.

Les mer

Skjerf

Skjerf blokkerer kulde, men fokus nå for tiden har trukket mot stil og mote. Men et funksjonelt skjerf kan selvfølgelig se veldig bra ut samtidig, akkurat som det lekreste skjerf sannsynligvis kan holde nakken varm på en kald dag.

Skjerfet

Skjerfet er et fantastisk motetilbehør og har mulighet til å skape kontraster. Tykkelsen henger tydelig sammen med hvordan skjerfet blir oppfattet. Overforenklet, dette betyr at tynne stoffer er oppkledt (formelt) mens tykke stoffer holder deg varm (uformelt). Du bør praktisere begge deler. Et lammeullskjerf holder deg varm, men kan også få deg til å se bra ut, akkurat som et tynt italiensk paisleyskjerf kan både forbedre et antrekk og stoppe en kjølig bris fra å snike seg ned i nakken.

Ting du bør vurdere når du kjøper et skjerf:
- Naturlige stoffer er mest ansett, men mange velger kunstige stoffer på grunn av funksjonalitet og pris.
- Tynnere skjerf gir mer utførlige knuter.
- Jo tynnere skjerf dess mer elegant, kledd opp, vurdert mer formelt.
- Stoffet er en skillelinje. Silke = oppkledt/formelt.
- For utendørsbruk er ull en vinner.
- Kontroller mønsteret på begge sider av skjerfet siden begge sider vanligvis vises når skjerfet er i en knute.
- Ang. styling og kordinering - mindre mønster/farge = mer allsidighet. Hvis du vil beholde allsidigheten og mange kombinasjonsmuligheter, hold minimalt med farge og mønster . Hvis du vil bruke det som en kontrast, må du sørge for at du ser på mønstertyper og mønsterstørrelser. Hvis du har en ytterfrakk med rutete mønster, og et skjerf med et stort rutete mønster, vil det definitivt ikke passe. Selv om du velger et bredt stripete mønster, kan det kollidere. Så mønsterstørrelse er også et aspekt når antrekket skal passe sammen, ikke bare farge og mønstertype.